Om mig

Jag är född i Kalmar och bodde där tills jag var 28 år, då hade jag hunnit få mina två döttrar som idag är vuxna. Mina stora intressen i livet är att umgås med andra och att sjunga, både i kör och som solist. Jag tycker också mycket om att inreda och ta hand om det hus min familj bor i och att sola och bada.

Sedan 1995 har jag bott i trakterna kring Trollhättan och jag tog 1999 examen som beteendevetare, med en fil. kand. i psykologi vid Högskolan Väst. Under utbildningen kom sociologi att bli ett ämne jag brann för.

Efter drygt ett års anställning på Försäkringskassan sökte jag arbete i Grästorps kommun, där jag har arbetat i drygt 23 år. Tjänsten var till en början en samverkanstjänst mellan skola och socialtjänst, men sedan 2005 har jag arbetat heltid på socialtjänsten och sedan 2010 är jag närmsta arbetsledare för myndighetsenheten, som bedriver kommunens utredningsarbete enligt socialtjänstlagen samt LSS.

Under åren har jag i mitt arbete fått möjlighet att vidareutbilda mig på flera sätt. Jag läste tidigt in socialrätt och förvaltningsrätt. Vid min arbetsplats gick jag och många andra också en uppdragsutbildning i Familjeterapi. Hos Strandska utvecklingsinstitutet utbildade jag mig senare till diplomerad teamcoach och efter det har jag utbildat mig till certifierad Enneagramcoach via Enneagramcenter i Stockholm.

Människor brukar säga att jag är klok och omtänksam, vilket jag har stor nytta av i arbetet tillsammans och med andra. Utbildning och erfarenhet är värt mycket, men utan genuint intresse för andra människor faller mycket då det handlar om självinsikt, förståelse för andra och för utveckling.

Hoppas att möta just Dig i samtal kring Enneagrammet.

Pia Gidensmed